неділя, 22 листопада 2015 р.

Мотивація для вивчення англійської мови

      Вивчення англійської мови - це важкий і тривалий процес, що вимагає терпіння, значної концентрації та твердої впевненості у  свій успіх. Для того щоб домогтися серйозних результатів у навчанні, будь-яка людина має потребу в мотивації, адже без неї її первісний ентузіазм проходить дуже швидко і процес навчання перетворюється на нудну рутину.

       Тому, перш ніж приступити до  освоєння мови , необхідно чітко  уявляти , для чого це потрібно та які можливості можуть відкри-тись. Серед найбільш мотивуючих факторів, які спонукають людину приступити до вивчення англійської мови є :
      1.Успішне просування по кар'єрних сходах . Адже працівник  ,який володіє  однією чи кількома іноземними мовами, цінується набагато вище. Відповідно, шанси отримати більш високу посаду  значно зростають. До того ж є можливість  улаштуватись на роботу  в іноземну  компанію або сміливо вирушати працювати за кордон.
      2.Можливість навчатися за кордоном .  Знаючи мову можна спробувати свої сили і вступити до іноземного університету  або ж пройти стажування за своєю спеціальністю за кордоном .
      3.Необмежений доступ до інформації.  Англійська мова — це міжнародний засіб спілкування , тому що саме нею проходить більшість семінарів, форумів, конференцій, видається велика кількість технічної та наукової літератури.
       4.Відсутність мовного бар'єру під час подорожей , адже англійська в якості рідної  використовують понад 400 млн. осіб  і ще близько 1млрд. вільно розмовляють нею. Англійська мова використовується в усіх готелях, аеропортах, вокзалах світу. Тому її знання автоматично вирішує численні проблеми,з якими може зіткнутись турист під час своєї подорожі .
       5.Задоволення власних амбіцій і прагнення до саморозвитку. Успішне освоєння англійської мови - це відмінна можливість продемонструвати наполегливість у досягненні поставленої мети . Вивчення будь-якої мови є чудовим методом тренування пам'яті, що в подальшому дозволяє легше засвоювати будь-який матеріал.
        6.Можливість насолоджуватись творами мистецтва в оригіналі.   (книги, пісні, фільми, вистави тощо) , адже відомо що при перекладі з іноземної мови перекладач інтерпретує твір по-своєму.
      7 . Допомога своїм дітям при вивченні англійської мови. Знання мови та її постійне вживання у домашніх умовах  значно полегшує процес її вивчення дітьми, оскільки навчання буде проводитись у природних умовах і без будь-якого примусу. А також  вдасться заощадити значні фінансові кошти на оплату репетитора та курсів вивчення іноземних мов.

        І головне пам'ятайте , що мотивація - це потужний психологічний інструмент , який допомагає рухатись вперед і наполегливо просуватись до своєї мети, долаючи всі труднощі у вивченні англійської мови. 

Немає коментарів:

Дописати коментар