неділя, 19 листопада 2017 р.

Відкриваємо Україну. Подорож у Карпати. Буковель. Верховина

      
 На перший погляд Україна здається повністю вивченою та обкатаною вздовж і впоперек. Але це тільки на перший погляд. Поїхавши в любий із наших українських турів, ви будете приємно здивовані і вражені тому, скільки ще сюрпризів приховує наша батьківщина. Це і середньовічні замки, загублені в сільській глушині, і маленькі львівські подвір’я, які не побачиш з вулиці, це і масивні монастирі, за стіни яких не так просто потрапити, і затишні закарпатські виноробні, в яких гостинні хазяї приділять свою увагу кожному гостю. Україна – як книга, яку тільки-но почав читати, і все саме цікаве ще попереду.
     Карпати! Що можу сказати - гори заворожують кожного разу)))
     Ми не одного разу там побували, але на мою пропозицію поїхати в Буковель позитивно відгукнулись усі учні мого класу. Карпати відкриті для туриста цілий рік. Ми вирішили відвідати їх пізньої осені, щоб побачити нові пейзажі і краєвиди ледь засніжених гір. Ми обрали маршрут: Яремче - Буковель-Верховина - Криворівня.
    Прогулявшись біля водоспаду у Яремчі, ми вирушили  до  відомого відпочинкового комплексу «Буковель», звідти вирушили у смт. Верховина, де зупинились на ночівлю. Наступного дня відвідали чимало музеїв у Верховині та Криворівні. Найвідоміший - музей-гражда, де відбувались зйомки фільму «Тіні забутих предків». Музей збудований у 1995р., відтворює типову оселю гуцулів — хату-ґражду. За формою вона нагадує маленьку фортецю — закритий двір, що складався з хати і прибудованих до неї господарських приміщень, входом до нього служила брама, яку на ніч закривали.
      Для нас ця поїздка була чудовим відпочинком від метушливих шкільних буднів.

       Поїздка вдалася і всі були задоволені!

Немає коментарів:

Дописати коментар